• Kortrijksesteenweg 733 – 9000 Gent
 • 09 243 41 00
 • info@rocvzw.be
 • www.rocvzw.be
 • Reis- & opleidingscentrum

  • 15/03/2017 10:55

  Brexit: de Lusten en Lasten van de Europese Unie 10/05/2017

   

  Lezing door Joost Loncin, ROC-reisleider

   

  De Brexit: nog een heet hangijzer dat in het vuur van de actualiteit ligt. Omtrent de Brexit is er slechts één ding zeker: de Engelse kiezers hebben er nog geen seconde spijt van gehad dat ze ons Europeanen een lange neus hebben gezet. De politieke doemscenario’s, de economische rampen, die hen voorgespiegeld waren, kunnen hen gestolen worden. De sacrosancte Europese Unie, die voor zeventig jaar vrede heeft gezorgd, kan hen gestolen worden. Hoe is dat gekomen en waar moet dat naartoe?

  Net als voor de verkiezingen in de Verenigde Staten en de uitgestelde verkiezingen in Congo, maakt collega reisleider Joost Loncin een analyse van de actualiteit van de Brexit. Een analyse die gestoeld is op die unieke geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk. Het is ook een gelegenheid om een overzicht te geven van al die Europese instellingen waar wij onze soevereiniteit stukje bij beetje aan hebben toevertrouwd. Maar er komt nog meer om de hoek kijken als we het hebben over de Brexit: Trump, de Griekse schuldencrisis, ISIS, Poetin… Het wordt alvast geen saaie boel voor de Britse en Europese diplomaten die de Brexit zullen moeten onderhandelen.

  Joost Loncin maakt een boeiende PowerPointlezing die de achtergrond en de parate kennis meegeeft die nodig zal zijn om de komende maanden en jaren de actualiteit van de Brexit te kunnen begrijpen. Een persoonlijke analyse vanuit een persoonlijke kijk op de fascinerende Britse en Europese geschiedenis en vanuit zijn verzameling grappige, dwarse krantencartoons waar die sakkerse Britten zo sterk in zijn.

  Praktische informatie:

  Wanneer: Woensdag 10 mei 2017 om 14.30 uur

  Waar: Reis-en Opleidingscentrum, Kortrijksesteenweg 733, 9000 Gent 

  Kostprijs: € 12,00

  Hoe inschrijven: Gelieve te mailen naar secretariaat@rocvzw.be