• Kortrijksesteenweg 733 – 9000 Gent
 • 09 243 41 00
 • info@rocvzw.be
 • www.rocvzw.be
 • Reis- & opleidingscentrum

  • 23/12/2021 20:20

  La grande bellezza, arte e cultura in Italia oggi

     

  Lezing en webinar door Hendrik Robberecht, kunsthistoricus en ROC-reisleider

     

  Donderdag 10 februari 2022

     

  Hedendaagse aspecten van kunst en cultuur in Italië

  Wie denkt bij de naam Italië niet meteen  aan het Forum Romanum, de toren van Pisa, Michelangelo, Venetiaanse gondels of Pompeï? Romeinse kunst, renaissance en barok domineren het beeld van Italië dat in ons collectief geheugen gegrift zit. En daarom trekken we er massaal heen, de Grand Tour achterna. Maar is dat niet een te stereotiepe visie op een land met een encyclopedie vol onbekende schatten van hedendaagse kunst en boeiende confrontaties met nieuwe initiatieven op vlak van kunst en cultuur? Dit is een webinar die probeert de klassieke Italia-lover te verleiden met  de ontdekking van het onbekende  Italië van wolkenkrabbers, nieuwe musea voor hedendaagse kunst, fabuleus gerestaureerde industriële architectuur met een culturele bestemming, winkels en zo veel meer aspecten van het 21steeeuwse land van pasta en pizza?.  Andiamo?

  ROC-reisleider Hendrik Robberecht is kunsthistoricus maar ook kunstliefhebber in hart en ziel, niet alleen geïnteresseerd in klassieke en moderne kunst, maar ook in allerlei aspecten van de hedendaagse kunst en cultuur. Hoe breng je mensen naar onze actuele kunst? Hoe verlaag je de drempel om iedereen in contact te brengen met de meest boeiende uitingen van onze tijdsgeest? In lezingen en lessen probeert Hendrik Robberecht zowel reizigers als studenten warm te maken voor de hedendaagse kunst. We kennen hem als een boeiende verteller en volgen graag zijn verfrissende visie op een stad die ons nauw aan het hart ligt.

     

  Praktische informatie

  • Wanneer: Donderdag 10 februari 2022
  • Waar: ROC vzw - Kortrijksesteenweg 733, 9000 Gent en via ZOOM
  • Aanvang: 14.30 uur
  • Deelnameprijs: € 12
  • Inschrijven: gelieve te mailen naar secretariaat@rocvzw.be (met juiste vermelding van de naam van de deelnemer) en 12 EUR te storten op de rekening van ROC vzw BE39 4460 2458 7119 met vermelding "Webinar Italia” EN UW E-MAILADRES voor de link, of  “Italia Aanwezig in het ROC” (OPGELET: Er zijn slechts een beperkt aantal plaatsen in het ROC. Na inschrijving per e-mail krijg je van het ROC een bevestiging van de gereserveerde plaats).  Voor de webinar hoeft u niets te installeren. Je krijgt ca. 1 uur voor de lezing een link doorgestuurd waarmee u de lezing kan volgen op uw PC, laptop of tablet. Een stabiele en goede internetverbinding zijn noodzakelijk.
  • Uitgesteld relais: deze webinar wordt ook opgenomen; alle ingeschrevenen ontvangen enkele dagen na de lezing een link waarmee ze deze kunnen herbekijken.
    

  REEDS VOORZIENE WEBINARS/ACTIVITEITEN in 2022 - SAVE THE DATE

  17 februari 2022 - De Kelten door Els Talloen
  10 maart 2022 - Van pest tot cholera door John Everaert
  3 april en 10 april 2022 - ROC Jubileum Cruise vtbKultuur op de RIjn
  28 april 2022 - De kruisweg van de kruiswegen van Albert Servaes