• Kortrijksesteenweg 733 – 9000 Gent
 • 09 243 41 00
 • info@rocvzw.be
 • www.rocvzw.be
 • Reis- & opleidingscentrum

  • 13/03/2023 16:55

  Driedaagse Delft - Amsterdam - Rotterdam

  Verken Delft, Amsterdam & Rotterdam

  Van donderdag 04 mei t.e.m. zaterdag 06 mei 2023
  o.l.v. Isi Bogaerts, ROC-Reisleider

  Programma

  Dag 1 – Delftsblauw en Vermeer Centrum in historisch Delft
  Na een korte rit door Nederland is Delft onze eerste bestemming. Hier werkten en werken nog steeds de meester-schilders van Delftsblauw aardewerk. Tijdens een bezoek aan Royal Delft – ‘De Porceleyne Fles’ krijg je een gedetailleerde kijk op de geschiedenis en de werking van deze bijna 400 jaar oude fabriek. We beëindigen de rondgang met een High-tea in een gezellige zithoek van deze gerenommeerde instelling.
  Gelegenheid tot vrij middagmaal.  Nadien gaan we ‘Historisch Delft’ per boot ontdekken. We aanschouwen de oude stad vanop haar eeuwenoude grachtengordel en eindigen ons bezoek in het Vermeer Centrum, het historische gebouw van het Sint Lucasgilde waar deze 17de-eeuwse, vermaarde kunstenaar werkte. Werp een blik in het atelier van de kunstenaar zelf, ervaar zijn werkwijze en vind zijn liefdesboodschappen in de 37 reproducties van beroemde werken die er tentoon zijn gesteld.
  Overnachten doen we in Rotterdam. In de haven, aan Kop van Zuid, ligt de SS Rotterdam. Deze voormalige oceaancruiser is nu een schitterend hotel en wordt voor twee nachten ons verblijf.
  Eenmaal aangekomen en geïnstalleerd, maken we ons klaar voor het diner in het overheerlijke restaurant "Allure".  

  Dag 2 – Verliefd op A’dam
  Vandaag staan er twee prachtmusea op het programma. Voor de middag bezoeken we het Hermitagemuseum in Amsterdam. Dit filiaal heeft tijdelijk de banden met Rusland doorbroken en biedt nu een unieke kans om kennis te maken met 35 stukken uit ‘The Leiden Collection’, een privécollectie over Rembrandt & tijdgenoten uit New York.
  Na een vrije lunch bezoeken we het Rijksmuseum, met als hoogtepunt ‘De nachtwacht’ van Rembrandt. We ontdekken de geschiedenis van het werk. De unieke opstelling onthult aan de achterzijde van het doek haar restauratiegeschiedenis. We bekijken het werk in detail en vernemen alles over de afgebeelde personages. Wie zijn kans wil wagen om een ticket te bemachtigen voor de succesvolle Vermeer tentoonstelling, krijgt hiervoor de tijd. (Groeptickets zijn helaas niet beschikbaar.) U heeft ook de mogelijkheid om zelf de vaste collectie van het museum te bewonderen of te genieten van een wandeling in de stad. We rijden tijdig terug naar Rotterdam voor het avondmaal aan boord van ons drijvend Hotel SS Rotterdam.

   

  Dag 3 – Wandeling Rotterdam
  Rotterdam, het Manhattan aan de Maas, vraagt zeker om een kennismaking met de moderne hoogbouwarchitectuur. Tijdens een wandeling door de Maastunnel stappen we naar de Euromast. Daar genieten we van een spectaculair zicht over Rotterdam en haar  haven, en over de Maasvlakte dat bij mooi weer zelfs tot in eigen land reikt. Voor de lunch lopen we richting markthal. Binnen deze moderne architecturale parel is er keuze te over aan verschillende hippe restaurantjes. De stad van Erasmus biedt nog veel meer. We maken nog een wandeling langs de kubuswoningen en de oude haven. 
  Last but not least eindigen we onze reis met een bezoek aan het Depot Boijmans-Van Beuningen. We dwalen door dit unieke gebouw waarin 151.000 kunstobjecten zijn geborgen. Je kan meekijken naar conservatie en restauratie of uitblazen in de cafetaria en genieten van de moderne en gedurfde architectuur.

  Praktische informatie

  Tweepersoonskamer (met ICOM Kaart) = €575
  Single (met ICOM Kaart) = €690

  Tweepersoonskamer (Zonder ICOM Kaart) = €635
  Single (Zonder ICOM Kaart) = €750

  Verzekeringstarief:
  globale reisverzekering: € 9/dag/persoon
  enkel annuleringsverzekering: € 6,50/dag/persoon


  Als voormalig vlaggen- en cruiseschip van de Holland-Amerika lijn heeft het huidige hotelschip ss Rotterdam vele wereldzeeën bevaren. Beleef de authentieke sfeer terwijl u eet, drinkt of overnacht aan boord.

  Inbegrepen:

  • Reis per luxe autocar
  • 2 x diner, overnachting en ontbijtbuffet
  • BTW, wegen- en verblijfstaxen
  • reisleiding
  • Inkomgelden

  Niet inbegrepen:

  • Lunchen
  • Tafeldranken
  • Persoonlijke uitgaven 
  • Reis- & annuleringsverzekering

  Deze reis wordt uitgevoerd door Premium Tours, Carolus Reizen BV, Postelsesteenweg 27 te 2400   MOL – KBO 0431.025.933

  Zeker zijn van je plaatsje?

  Graag zo snel mogelijk inschrijven per mail gericht aan secretariaat@rocvzw.be en storten van het deelnamebedrag met vermelding ‘Driedaagse Rotterdam’ op rekeningnummer BE39 4460 2458 7119 van het ROC vzw, Kortrijksesteenweg, 733, 9000 Gent. 

  Graag ook vermelden of je een internationale ICOM kaart hebt.  

  Interessante Webinar Vermeer

  Kunsthistorica Tamara Ingels komt langs op donderdag 6 April om 14.30u naar aanleiding van de 3-daagse reis naar Delft, Amsterdam en Rotterdam. De uiteenzetting op het ROC gaat over 1 van de grootste kunstschilder uit de gouden eeuw:
  Johannes Vermeer.