• Kortrijksesteenweg 733 – 9000 Gent
 • 09 243 41 00
 • info@rocvzw.be
 • www.rocvzw.be
 • Reis- & opleidingscentrum

  • 16/05/2024 14:29

  Webinar Argentinië

  Webinar door Jean-Pierre Claus

  Argentinië bezoeken is een grandioze belevenis. Men gaat op ontdekking naar het einde van de wereld. Men maakt er kennis met absolute hoogtepunten van het Zuid-Amerikaans continent. De gigantische watervallen van Foz de Iguazú, Unesco Werelderfgoed, de majestueuze gletsjers van de Noordelijke en de Zuidelijke ijskap, Buenos Aires de bakermat van de tango, de gaucho-cultuur en tenslotte Ushuaia, het einde van alle wegen op het Zuid-Amerikaans continent.

  Maar hoe beleven de Argentijnen hun eigen land?
  Argentinië bevindt zich sinds ettelijke jaren aan de rand van het bankroet.

  Wat is er overgebleven van het land met de onbeperkte toekomstmogelijkheden ontstaan na de massale Europese immigratiegolven  op het einde van de 19de eeuw?
  Welke impact heeft het grootgrondbezit en het grotendeels mislukken van elke poging tot landbouwhervorming in Argentinië?
  Hadden de 6 militaire staatsgrepen tijdens de 20ste eeuw of het Peronisme een negatieve impact op de economische ontwikkeling?
  Of speelden de wereldwijde daling van de landbouwprijzen een doorslaggevende rol?

  Als toerist komt men weinig in contact met de achtergronden van de Argentijnse leefwereld en blijft een bezoek aan Argentinië een onvergetelijke ervaring.

  Wanneer: Donderdag 06 juni 2024

  Waar: via webinar én in ROC vzw - Kortrijksesteenweg 733, 9000 Gent

  Aanvang 14:30 uur

  Deelnameprijs: € 15

  Inschrijven: gelieve te mailen naar secretariaat@rocvzw.be , met vermelding "Argentinië" OF "Argentinië in ROC";
  de deelnameprijs te storten op de rekening BE39 4460 2458 7119 van ROC vzw, met vermelding "Argentinië én uw e-mailadres"  OF  "Argentinië in ROC én uw e-mailadres."